Poradna Běžecké lyže


Autor: | Vloženo: 02.02.2015 000 12:57 | Témata: Poradna Běžecké lyže

Jaké běžky vybrat?

Jsem začátečník, párkrát jsem na tom stál, ale rád bych si vybral nějaké kvalitní běžky, na volnou techniku, když by byla stopa, tak aby se na nich dalo jet i klasiku. Rád bych nějaké, které budou mít dobrou skluznici, když bych náhodou sjel na špatný terén. Jsem 182cm vysoký, jak vysoké běžky koupit?
Můžete mi doporučit nějaký celý set? Děkuji. Adam

  • Sunshop.cz

    Sunshop.cz

    2. února 2015

    Dobrý den,

    Vhodné pro Vás budou běžky Combi. Které jsou primárně určeny na volnou techniku, ale když je třeba, tak se po délku mazací komory nanese stoupací vosk, který se poté smyje smývačem.

    Na Vaši délku jsou vhodné lyže dlouhé kolem 185-195cm.

    Lyže si můžete prohlédnout v naší nabídce na www.sunshop.cz Výborný je například model Fischer SC Combi.

    Hole buď základní hlíníkové, cena cca 500-600kč, nebo karbonové, které jsou lehčí cena od 1100,-Kč.

    Boty volit určitě z kategorie Combi. Například Alpina S Combi. s tím souvidí i vázání. Jsou dva typy, které nejsou navzájem kompatibilní. Alpina S combi je na vázání NNN. Tady pro Vaše pořeby je vhodné například toto: http://www.sunshop.cz...

    V případě dalších dotazů se nás neváhejte obrátit.

    Tým sunsport.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Adam

      2. února 2015 - Adam

      A lepší jsou kratší nebo delší běžky? Na bruslení jsou dobré jaké běžky, kratší či delší? Které se lépe ovládají? Výhody a nevýhody kratších a delších lyží?


    • Sunshop.cz

      2. února 2015 - Sunshop.cz

      Lépe se ovládají kratší lyže. Nemůžete mít ale moc krátké lyže, protože nemají takovou únosnost a byli by méně skluzné. Jak jsme již psali, kombi mběžky jsou vždy trošku kompromisem, jestliže chcete více bruslit měla by být priorita na lepší ovladatelnosti, tzn, na vaši výšku kolem 185 cm (každý výrobce má trošku jiné šíslování, proto to může být 185, 188cm..) Delší lyže jsou tedy více skluzné, ale hůře ovladatelné..


    • Adam

      3. února 2015 - Adam

      Vy mi doporučujete okolo 187cm, na mou výšku 182cm a váhu 74kg. Když se ale podívám zde na oficiální stránky Fischer: http://www.fischersports.com...
      Tak doporučují podle váhy 197 - 202 - 207. Tak co tedy? Tak jsem z toho trošku jelen.


    • Sunshop.cz

      4. února 2015 - Sunshop.cz

      Dobrýá den, jak jsem již psal mnohokrát, běžky kombi je vždy komromis mezi delšími lyžemi, které jsou vhodné na klasiku a kratšími na bruslení. Vy jste psal, že budete preferovat bruslení, proto jsme Vám doporučili spíše kratší lyže se kterými se bude lépe bruslit. Váhové tabulky jsou velice orientační ukazatel. Jestliže měříte 187cm, máte na svou výšku běžnou váhu a proto se řídíme spíše požitím lyží a Vaší výškou. Jestliže si pořídíte lyže dlouhé 202c,m, tak pro Vás bude bruslení utrpením, protože budou lyže velice dlouhé a neobratné. Proto jsme Vám doporušili lyže kolem délky 190cm, Jestliže chcete zvoli delší, je to na vás. Taky jsme už psali, že vybírat běžky od počítače je poměrně obtížné. Každopádně tabulky hmotnosti jsou orientační. Vždy musíme lyže vybírat pro konkrétního zákazníka, jeho dovednosti a zaměření.


    • Sunshop.cz

      4. února 2015 - Sunshop.cz

      Viz vysvětlení u Vašeho druhého příspěvku.


    • Adam

      4. února 2015 - Adam

      Měřím 182cm a jsem začátečník. 187cm lyže jsou optimální?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.