Poradna Běžecké lyže


Autor: | Vloženo: 08.12.2015 000 11:25 | Témata: Poradna Běžecké lyže

Rozdil mezi Salomon Equipe RC Skin 14/15 soft/medium a medium/hard

Jaky je rozdil mezi jednotlivymi lyzema? Chapu ze se jedna o tvrdost a nebo mekost. Ale pro koho jsou teda jednotlive typy urceny? Nekde jsem nasel ze ty tvrde jsou pro muze protoze jsou tezsi. Jde tedy o vahu?
Cily pokud bych to kupoval pro zenu s cca 75-80 kg, vyska 156 cm jake by ste mi doporucovaly?
Treba Soft/medium 188 cm dlouhe?
Dekuji za reakce.

  • 8. prosince 2015 - Oficiální zástupce obchodu FineBike

    Dobrý den,

    skutečně se jedná o tvrdost lyže, můžete tak doladit délku lyže, pro člověka, který je podsaditý a menší postavy vs. člověk, který je vytáhlý a hodně lehký.

    Obecně se dá říct, že běžný člověk měkké lyže moc často nevozí. Jsou spíše pro atletické běžkaře, kteří chtějí mít kvůli co nejlepšímu skluzu co možná nejdelší lyže, ale díky nízké váze nejsou schopni je pořádně prošlápnout.

    Pro člověka, který bude mít do 80Kg (bez výbavy) Vám doporučím Equipe RC Skin Medium/Hard 201cm. Jejich limit je 85Kg. Pokud by běžkař bez výbavy měl přes 80Kg, berte už 206cm Medium/Hard. Pamatujte prosím na to, že u běžek s mohérovými pásy je výběr správné délky zcela zásadní, proto si svou váhu pro jistotu ověřte.

    Případně se můžete zastavit u nás na prodejně a dané lyže vyzkoušet. Paní, pro kterou jsou určené, na ně můžeme postavit a pomocí váhového měřáku vybrat tu nejvhodnější variantu.

    Více info zde:
    http://www.finebike.cz...

    Dostupné verze RC Skin lyží najdete zde:
    http://www.finebike.cz...

    Hezký den,

    FineBike

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Michal

      8. prosince 2015 - Michal

      Dekuji za odpoved. Jen jsem se jeste chtel zeptat zda ta delka lyzi neni az moc? Pro postavu 156 cm vysokou bych typoval 188 cm dlouhe lyze? Nebo pri te vaze jiz nutno brat delsi?


    • FineBike

      8. prosince 2015 - Oficiální zástupce obchodu FineBike

      Dobrý den,

      188cm lyže v tvrdé variantě mají váhové rozpětí 50-65Kg. Při vyšší váze nebudou fungovat - mohérové pásy budou neustále v kontaktu se sněhem a lyže nebude mít vůbec žádný skluz. Druhá věc je, že při takto velkém překročení váhového limitu hrozí zlomení lyže jejím prošlápnutím.

      Model Equipe RC Skin je výkonnostní lyže do stopy, je to excelentní tréninková lyže pro člověka, který přes zimu trénuje. Tomu odpovídá její jízdní projev a také střih vč. délky.

      Pokud budete chtít lyže vhodné pro turistické nebo sportovně-turistické použití, které budou snadno ovladatelné, budou vycházet kratší a budou mít snadný odraz, pak Vám mohu pomoci vybrat jiný, vhodnější typ lyží. Takový výběr běžek je o diskuzi mezi prodejcem a kupujícím, a pro to zde není dostatek prostoru. Mohu Vám doporučit navštívení naší prodejny, kde Vás rádi přivítáme a budeme Vám moct kvalifikovaně poradit:
      http://www.finebike.cz...

      Hezký den,
      FineBike


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.